Eden Hazard heeft nominatie op zak voor FIFA Speler van het Jaar

  Eden Hazard maakt kans om uitgeroepen te worden tot Speler van het Jaar. De Belgische flankaanvaller behoort tot het kransje van 10 spelers die de wereldvoetbalbond FIFA lanceerde. 

  Eerder vandaag maakte de FIFA de genomineerden bekend voor Coach van het Jaar. Later volgden de nominaties voor Speelster en Speler van het Jaar.

   

  Hazard krijgt in het lijstje concurrentie van de Nederlanders Frenkie De Jong, Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk, de Portugees Cristiano Ronaldo, de Argentijn Lionel Messi, de Brit Harry Kane, de Senegalees Sadio Mané, de Fransman Kylian Mbappé en de Egyptenaar Mo Salah.

   

  De FIFA selecteerde Hazard omdat hij met zijn vorige club Chelsea het voorbije seizoen de Europa League wist te winnen. Hij werd tevens verkozen tot Speler van het Jaar in Engeland. Hazard werd vorig jaar 7e in de eindafrekening, net voor Kevin De Bruyne die dit jaar niet werd genomineerd. Hazard werd in 2015 ook al eens achtste.

   

  Stemmen voor jouw Speler van het Jaar kan online. Journalisten, aanvoerders en coaches van de nationale ploegen brengen hun stem uit, maar ook u kan dat doen. De drie finalisten worden op een latere datum bekendgemaakt. Op 23 september weten we wie de opvolger wordt van Luka Modric.

  Wie pakt de titel bij de vrouwen?

  Ook de nominaties bij de vrouwen zijn gekend. Het hoeft geen grote verrassing te zijn dat vier Amerikaanse vrouwen geselecteerd werden. Julie Ertz, Rose Lavelle, Alex Morgan en Megan Rapinoe werden nog maar recent wereldkampioen met de VS. 

   

  Andere genomineerden zijn de Britse Lucy Bronze en Ellen White, de Françaises Amandine Henry en Wendie Renard, de Noorse vrouwen Caroline Hansen en Ada Hegerberg, de Australische Sam Kerr en de Nederlandse Vivianne Miedema.

   

  Wie wint bij de vrouwen, wordt opvolgster van de Braziliaanse Marta.