• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Anderlecht - met Kompany als coach - verliest oefenpot tegen Düsseldorf

  Kompany stond zelf niet op het veld.

  Anderlecht heeft zijn nederlaag op de openingsspeeldag niet kunnen doorspoelen met een overtuigende prestatie tegen Düsseldorf. De Duitse ploeg was in een oefenmatch met 1-2 te sterk voor een invallersteam van paars-wit.

  De invallersploeg van Anderlecht bevatte wel enkele mooie namen, die nog ritme moeten opdoen of naar de uitgang worden begeleid.

   

  Van de basisploeg tegen Oostende stond enkel Elias Cobbaut opnieuw aan de aftrap, maar ook onder meer Davy Roef, Sven Kums, Samir Nasri, Philippe Sandler en Alexis Saelemaekers begonnen aan de match.

   

  Met Vincent Kompany als coach aan de zijlijn kwam Anderlecht halfweg de eerste helft op achterstand, maar Anouar Ait El Hadj (zondag invaller) maakte meteen gelijk. In het tweede bedrijf slikte Anderlecht nog een tweede tegendoelpunt. 

   

  De match tegen de Bundesliga-club werd op het veld van Patro Eisden gespeeld. Zondag wacht weer het echte werk: dan gaat Anderlecht op het veld van Moeskroen op zoek naar zijn eerste punten in de competitie.

  Enkele tweets over de match: