• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Alaphilippe rijdt toch in het Baskenland, primeur voor Evenepoel

  Alaphilippe vorig jaar op het podium.

  Julian Alaphilippe zal zaterdag zijn overwinning verdedigen in de Clasica San Sebastian. Na zijn slopende Tour de France zag het er even naar uit dat de smaakmaker zou passen, maar de Fransman staat toch aan de start. Remco Evenepoel maakt zijn debuut in een eendagskoers van de WorldTour.

  Julian Alaphilippe won vorig jaar de Clasica San Sebastian, maar tijdens de voorbije Tour werd er steeds meer een vraagteken geplaatst achter zijn aanwezigheid in de Baskische klassieker. Alaphilippe zou na de Tour passen voor de criteriums en zou na een rustperiode hervatten in de Ronde van Duitsland eind augustus.

   

  Maar Alaphilippe voert Deceuninck-Quick Step dus toch aan. Hij krijgt 3 Belgen in steun: Dries Devenyns, Tim Declercq en Remco Evenepoel. Voor de youngster wordt het zijn eerste eendagswedstrijd in de WorldTour. Eros Capecchi, Mikkel Honoré en Enric Mas vervolledigen het zevental.