• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ontsnappingspoging van Démare mislukt, maar hij maakt het af in de sprint

  Arnaud Démare heeft nog eens raak geschoten in een sprint. De Fransman van Groupama-FDJ won de 4e rit in de Ronde van Wallonië. Hij had nog voldoende jus in de benen na een dag in de vroege vlucht. Loïc Vliegen (Wanty-Gobert) begint morgen als leider aan de afsluitende etappe.

  Arnaud Démare had duidelijk zijn zinnen op deze etappe gezet. De Fransman sprong al vroeg mee in een groepje van 6 met daarbij ook Toon Aerts. Het zestal werkte goed samen en reed meer dan 6 minuten weg van het peloton. Bij die achterstand kwam de leiderstrui van Loïc Vliegen in gevaar en dus werd er gereden door Wanty-Gobert.

   

  Démare was het eerste slachtoffer van het tempo achteraan. Op 15 kilometer van de finish werd ook de rest van de vroege vlucht gegrepen. Met de massasprint in zicht probeerden er nog heel wat renners weg te glippen, maar tevergeefs. 

   

  Ook na zijn vluchtpoging was Démare nog de snelste. Het is voor de Fransman zijn 4e overwinning van het seizoen. Loïc Vliegen eindigde veilig in het pak en mag morgen proberen zijn leiderstrui om te zetten in de eindzege.

  Uitslag rit 4

  1. Arnaud Démare (Fra)
  2. Szymon Sajnok (Pol)
  3. Stijn Steels

  Klassement na rit 4

  1. Loïc Vliegen
  2.