• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kwiatkowski laat thuiskoers schieten: "Mijn lichaam vraagt om rust"

  Michal Kwiatkowski zal eventjes niet koersen.

  De Ronde van Polen (3 tot 9 augustus) moet het zonder zijn lokale smaakmaker Michal Kwiatkowski stellen. De 29-jarige Pool, vorig jaar eindwinnaar in zijn thuisland, heeft een bijzonder povere Tour achter de rug en wil zijn batterijen opladen. "Hopelijk vind ik snel het plezier terug op de fiets."

  Ineos won zondag met Egan Bernal dan wel de Ronde van Frankrijk, echt indruk maakte de Britse topploeg niet op Franse bodem. De luxeknechten waren in tegenstelling tot de voorbije jaren helemaal niet op de afspraak. Zo was Michal Kwiatkowski een schim van zichzelf.

   

  De ex-wereldkampioen moest bergop steevast bijzonder vroeg passen en de Pool heeft nu zijn conclusies getrokken. "Ik verander niet graag mijn plannen, maar jammer genoeg is dit wel zo'n moment", schrijft de wereldkampioen van 2014 in Ponferrada op Instagram. "Hoeveel ik ook hou van de Ronde van Polen en de herinneringen aan vorig jaar koester, toch zal ik niet deelnemen aan de editie van dit jaar."

   

  Kwiatkowski begon nog wel goed aan het seizoen met een 3e plaats in Parijs-Nice en Milaan-Sanremo, maar daarna ging het alleen maar bergaf. "Na de aankomst van de Tour besefte ik meteen dat mijn lichaam al lange tijd om rust vraagt."

   

  "Het was tot dusver geen droomseizoen en de tijd is nu rijp voor reflectie en om na te denken over mijn voorbereiding. Ik heb in 2018 heel veel gekoerst en daar moet ik nog mee omgaan. Hopelijk vind ik snel het plezier terug op de fiets en ik ben ervan overtuigd dat ik dan opnieuw mooie wedstrijden zal winnen."