• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Jumbo-Visma over Van Aert: "Intensieve revalidatie pas na 2 maanden"

  Team Jumbo-Visma heeft laten weten dat het herstel van Wout van Aert met kleine stapjes vooruit gaat. De Lillenaar mag het ziekenhuis van Herentals voorlopig nog niet verlaten. Gisteren tweette de Tourritwinnaar wel al dat hij eerstdaags naar huis mag. 

  Na zijn val in de Tourtijdrit naar Pau, werd de wonde van Van Aert een eerste keer gezuiverd en gehecht in Frankrijk. In het AZ in Herentals ging Van Aert een 2e keer onder het mes. De voormalige wereldkampioen veldrijden moet volgens Jumbo-Visma nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven. 

   

  "Momenteel is er een traag gunstige evolutie", zegt dokter Toon Claes. Er zijn geen tekenen van infectie en de wonden zijn mooi helende. De omvang en de complexiteit van het letsel vragen om een trage, nauwgezette revalidatie. Intensieve revalidatie wordt pas na 2 maanden opgestart, als het letsel voldoende geheeld is."

   

  De Nederlandse ploeg van Van Aert laat weten "uit te gaan van een volledig herstel." Het blijft gissen wanneer de 24-jarige Van Aert opnieuw competitief zal zijn.