• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Zet Bora alles op klassementsman Buchmann en laat het Sagan vallen?

  In de Tour werd Buchmann vierde.

  Wordt Bora-Hansgrohe met kopman Emanuel Buchmann een belangrijke kandidaat voor het podium in de volgende Tour? Ploegleider Ralph Denk overweegt die optie. "Misschien moeten we onze sprinters dan niet meer meenemen."

  Emanuel Buchmann greep in de afgelopen Ronde van Frankrijk net naast het podium. Hij werd 4e op amper 25 seconden van nummer 3 Steven Kruijswijk. Op winnaar Egan Bernal moest de Duitser 1'56" toegeven. Die uitslag heeft zijn ploeg Bora-Hansgrohe aan het denken gezet.

   

  "Het podium wordt zeker ons grote doel in 2020", vertelde ploegleider Ralph Denk. Om dat waar te maken zal hij wel wat moeten sleutelen aan zijn ploeg. Schachmann en Konrad konden hun kopman onvoldoende helpen. Ook overweegt Denk zijn team anders samen te stellen. "Een optie is om geen sprinters mee te nemen. Maar dat moeten we intern nog regelen."

   

  De sprinter van Bora-Hansgrohe is uiteraard Peter Sagan. De meervoudige ex-wereldkampioen pakte zijn 7e groene trui en won een etappe.