Succescoach Ellis stopt na dubbele wereldtitel met de Amerikaanse vrouwen

    Jill Ellis geeft het Amerikaanse team uit handen.

    Het Amerikaanse voetbalteam moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Jill Ellis (52) heeft laten weten dat ze in oktober een stap opzij zal zetten. Onder het bewind van Ellis won de VS twee keer het WK. 

    Jill Ellis had sinds mei 2014 de Amerikaanse vrouwen onder haar hoede. In ruim 5 jaar wonnen de Amerikaanse vrouwen 8 toernooien, waaronder twee WK's. Vorige maand prolongeerde de VS zijn wereldtitel in Frankrijk. In de finale werd Nederland geklopt. Onder Ellis wonnen de Amerikaanse dames 102 op 127 wedstrijden. 

     

    Ellis zegt dat dit afscheid past in het plaatje dat ze sinds haar aanstelling voor ogen had. "Ik ben altijd een voorstander geweest van verandering en dit is het juiste moment voor mij en mijn familie", zegt Ellis, die in oktober afzwaait. Ze blijft voorlopig wel nog ambassadeur van het Amerikaanse vrouwenvoetbal.