• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Andy Murray: "Een terugkeer in Cincinnati zou het ideale scenario zijn"

  Op Wimbledon gingen Murray en Williams er in de 3e ronde uit.

  Andy Murray staat op een zucht van een terugkeer in het enkelspel. De ex-nummer 1 van de wereld mikt daarvoor op het ATP-toenooi van Cincinnati dat over twee weken begint. Opvallend, want eind januari leek de Schot zijn enkelcarrière nog begraven te hebben. 

  Momenteel is Murray actief in het dubbelspel op het ATP-toernooi van Washington. Vanuit de Verenigde Staten kondigde de 32-jarige Schot aan dat hij over twee weken hoopt terug te keren in het enkelspel op het ATP-toernooi van Cincinnati.

   

  "Op voorwaarde dat ik me klaar voel. Ik train op het enkelspel en doe voort in het dubbel. Met die aanpak hoop ik me klaar te stomen", aldus de drievoudige grandslamwinnaar, die na zijn heupoperatie in januari niet meer leek te geloven in zijn enkelspelcarrière. In het dubbelspel trad Murray wel nog aan. 

   

  De olympische kampioen van 2012 en 2016 koestert hoop, maar is op zijn hoede. "Als het toernooi nog te vroeg komt, zal ik waarschijnlijk moeten wachten tot de US Open. Ik zou echter liever niet hebben dat mijn 1e wedstrijd meteen een 5-setter is." 

  Murray speelde op Wimbledon het gemengd dubbel met Williams:

  Murray stoomt zich klaar in Washington om er deze week te dubbelen met broer Jamie: