Andorra, club in handen van Piqué, viert 2 promoties in 1 zomer

  FC Andorra speelt komend seizoen in de Spaanse derde klasse. De club, die eigendom is van een investeringsfonds van Gerard Piqué, promoveerde sportief naar de vierde klasse, maar betaalde nu een noodzakelijke afkoopsom om de plaats in te nemen van een failliete derdeklasser.

  De Spaanse voetbalbond heeft beslist dat Andorra de plaats krijgt die was vrijgekomen na administratieve problemen bij derdeklasser Reus. Andorra, dat in handen is van Kosmos, het investeringsfonds van Gerard Piqué, betaalde daarvoor de noodzakelijke 452.000 euro.

   

  Ook andere teams waren geinteresseerd in het plaatsje dat was vrijgekomen, maar Zamora, Jaen, Alcobendas Sport, Intercity en Linares vissen achter het net.

   

  Piqué kocht Andorra in december 2018. Deze zomer promoveerde de club sportief naar de vierde klasse, maar het zal het nieuwe seizoen dus starten in de derde klasse.