• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Berge, Maehle en Samatta? Twee van de drie hebben gezegd dat ze het zien zitten te blijven"

  Racing Genk is goed begonnen aan het seizoen. Felice Mazzu kende al winnend zijn vuurdoop als nieuwe coach van Racing Genk. Technisch directeur Dimitri de Condé blikt bij Sporza vooruit op een nieuw seizoen vol (transfer)uitdagingen en verwachtingspatronen.

  "Hebben een strijdvaardig team, ook als er nog 1 of 2 spelers zouden vertrekken"

  Het seizoen begint traditioneel vroeg in België, maar de transfercarroussel blijft tot 1 september op volle toeren draaien. Is De Condé ongerust voor de komende maand augustus? Sterkhouders als Berge, Maehle en Samatta zouden immers nog kunnen vertrekken. 

   

  "Ik ben toch wel een beetje ongerust, want ik hoop eigenlijk dat er geen biedingen meer komen. We willen heel graag dat deze jongens blijven. Maar indien ook nog 1 of 2 van de hierboven genoemde spelers alsnog zouden vertrekken, vind ik dat we een strijdvaardig team hebben. We hebben als bestuur zijnde niet stil gezeten en geïnvesteerd in de ploeg."

   

  Stellen ze bij Genk dan een soort van deadline op, waarbij aan de spelers in kwestie wordt gezegd tot wanneer er nog aanbiedingen mogen komen? "We zitten deze week samen met deze jongens om de verschillende scenario's te bekijken en een datum zal wel aan bod komen", bevestigt De Condé. "Je wil graag de controle houden over je transferdossiers, maar je kan niet altijd toveren als er een laat bod komt op  een speler."

  Is Samatta op 1 september nog een speler van Genk?

  Samatta grootste kanshebber om nog te transfereren

  Berge, Maehle en Samatta liggen goed in de markt. Zitten de spelers zelf te wachten op een transfer? "Twee van de drie hebben gezegd dat ze het zeker zien zitten om te blijven en Champions League te voetballen met Genk. Vooral bij de jongere spelers merk je de honger om van de Champions League te proeven", zegt Dimitri De Condé.

   

  Daarmee lijkt De Condé aan te geven dat vooral Samatta nog wil vertrekken. "Dat heeft hij ook zelf al aangegeven. Genk is zijn familie, maar als Aly een droomtransfer kan realiseren en ons bestuur er vrede mee kan nemen, dan moeten we hem dat gunnen. Zeker na zo'n fantastisch jaar. Komt er geen bod, dan blijft hij gewoon bij ons."

   

  Is het dan niet vreemd dat er nog geen biedingen zijn geweest waar iedereen mee tevreden kan zijn? "Neen, want niet elk bod wordt zomaar aanvaard door ons. En ook Aly heeft een duidelijk beeld welke richting hij uit wilt", aldus De Condé. 

  Twee van de drie hebben gezegd dat ze het zeker zien zitten om te blijven en Champions League te voetballen met Genk. 

  Genieten van CL-campagne

  Met wat Dimitri De Condé en Genk nu weten, wat verwachten zij van het komende seizoen? Doet Genk opnieuw mee voor de titel? "We moeten de ambitie hebben om altijd zo hoog mogelijk te mikken. Wij willen graag Play-off I halen en daarin ook een rol van betekenis spelen. We willen meedoen en we durven dat ook uitspreken."

   

  Maar ook de Champions League komt eraan en voor Belgische clubs is de combinatie vaak bijzonder lastig. "Ik kijk toch enorm uit naar de Champions League-campagne. Maar we moeten ook realistisch en bescheiden zijn. We hebben de ambitie om zeker een wedstrijd te winnen, maar de campagne moet er vooral eentje worden om van te genieten."

   

  Tot slot legt Genk dit seizoen zijn vertrouwen in handen van Felice Mazzu, die de overstap maakte van Charleroi. Wat zijn de eerste indrukken van hem? "De voorbereiding was goed en hij heeft controle over de groep. Dus dat is allemaal positief. Hij heeft voor een moeilijke job gekozen hier, want de verwachtingen zijn hoog. Maar Felice wil zich tonen bij een topclub en hij krijgt daarbij onze volledige steun."

  De Condé kijkt optimistisch uit naar het seizoen onder Mazzu.