• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Recordcijfers voor Vive le Vélo, mede met dank aan Wout van Aert

  De Tour de France zit erop en dus maakt onze studiedienst de eindbalans op van de kijkcijfers. "Vive le Vélo" had gemiddeld 785.572 kijkers, een record. Wat de aparte ritten van de Ronde van Frankrijk op TV betreft was het geen recordjaar. Al gaat het aantal livestreams intussen flink de hoogte in.

   "Vive le Vélo", het programma waarin Karl Vannieuwkerke met zijn gasten elke dag terugblikt op de rit van de Tour, kende een recordjaar. Een gemiddelde van 785.572 kijkers en een marktaandeel van 40,8 procent. "Dat zijn gemiddeld meer kijkers voor 'Vive le vélo' dan in eender welk ander jaar", luidt het. Enkel in 2016 en in 2017 lag het marktaandeel hoger.

  De zege van Van Aert

  De VRT-studiedienst voegt er nog aan toe dat die cijfers nog niet volledig zijn omdat er nog zeven dagen uitgesteld kijken kan bijgeteld worden. De aflevering van 15 juli was met meer dan 1 miljoen kijkers de best bekeken aflevering van "Vive le Vélo" sinds de start van het programma. 


  Daarin werd teruggeblikt op de rit naar Albi, die gewonnen werd door Wout van Aert. Vier afleveringen van 2019 halen bovendien de top 25 aller tijden.

   

  Wat de aparte ritten betreft, was het geen recordjaar qua kijkcijfers: gemiddeld 522.941 kijkers of een gemiddeld marktaandeel van 59,8 pct. Dat is het vierde hoogste sinds 1997 (de start van de kijkcijfersoftware van de VRT). 

   

  Bijna anderhalf miljoen livestreams

  Maar er wordt natuurlijk ook heel veel online naar de Tour gekeken. Daar waren het vooral de beslissende bergritten in de Alpen die er met kop en schouders bovenuit staken. 

   

  343.889 unieke bezoekes klikten op het live-wedstrijdverslag van de onderbroken rit naar Tignes , 341.425 unieke bezoekers bezochten het live-verslag van rit 18. In totaal werd over de hele Tour 1.342.553 keer een livestream opgestart.

  Het beste uit Vive le Vélo