• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Club Brugge bereikt akkoord met Brighton over pijlsnelle Tau

  De Zuid-Afrikaan Percy Tau wordt door Club Brugge voor een seizoen gehuurd van Brighton & Hove Albion. De vinnige en technisch sterke aanvaller was vorig seizoen dé uitblinker van Union in 1B.

  De transferhonger van Club Brugge is nog niet gestild. Om het aanvallend compartiment nog te versterken heeft blauw-zwart Percy Tau aangetrokken. De 25-jarige Zuid-Afrikaan wordt voor een seizoen gehuurd van Premier League-club Brighton & Hove Albion. 

   

  De Belgische voetballiefhebber leerde Tau vorig seizoen kennen als de smaakmaker van 1B-club Union. De Zuid-Afrikaan kwam er in 35 officiële duels tot dertien doelpunten en dertien assists en werd op het einde van het seizoen op het Gala van de Profvoetballer van het Jaar uitgeroepen tot beste speler van de Proximus League.

   

  Tau, zestienvoudig international, was vorige maand met zijn land nog actief op de Africa Cup in Egypte. Zuid-Afrika ging er in de kwartfinales uit tegen Nigeria. Tau speelde in alle vijf de wedstrijden van Zuid-Afrika de volle negentig minuten.

   

  Tau is de zesde aanwinst voor Club deze zomer. Club heeft daarbij duidelijk een voorkeur voor Afrikaans talent. Tau is de vijfde Afrikaan, na Simon Deli, Odilon Kossounou, Amadou Sagna en David Okereke.