• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ontredderde Thibaut Pinot na opgave in Tour: "Ik stop ermee"

  Thibaut Pinot gaf in de Ronde van Frankrijk op met een spierblessure.

  Het beeld van een huilende Thibaut Pinot die moest opgeven in de 2e Alpenrit van de Tour, blijft nog steeds nazinderen in Frankrijk. France 2 zat op de eerste rij toen Pinot vlak na zijn opgave een gesprek had met zijn teambaas Marc Madiot. De zender heeft die beelden nu vrijgegeven.

  De ontgoocheling bij Pinot is zodanig groot, dat de Franse renner in de conversatie spreekt van stoppen. "Wat heb ik misdaan om dit te verdienen? Het is gedaan nu. Ik stop ermee. Ik kan niet meer", klinkt het bij Pinot.

   

  Zijn teammanager Madiot moet vervolgens moed inpraten op zijn poulain. "Je verdient dit niet, maar zoiets kan nu eenmaal gebeuren. Zeg niet dat je gaat stoppen. Zeg niet vandaag waar je morgen alweer spijt van hebt. Ooit zal de deur zich openen. Je hebt het in jou en je zal ooit je gelijk krijgen", aldus Madiot.

   

  Pinot staat erom gekend mentaal wat broos te zijn, maar ondertussen liet hij op Twitter al weten volgend jaar opnieuw aan de start van de Tour te staan.

  Het gesprek tussen Pinot en Madiot (in het Frans)