Juve-Napoli op speeldag 2 al meteen klapper van formaat in Serie A

  De kalender voor het seizoen 2019-2020 in de Italiaanse Serie A is voorgesteld. Lang zullen de Italiaanse fans niet moeten wachten op de eerste topper. Napoli, de ploeg van Dries Mertens en al twee jaar op een rij runner-up, trekt op speeldag 2 al richting aartsrivaal en kampioen Juventus.

  Op de openingsspeeldag, in het weekend van 25 augustus, zal Napoli ook al niet in het eigen stadion voetballen. De Napolitanen trekken dan naar Firenze om Fiorentina te bestrijden.

   

  Kampioen Juventus opent de nieuwe jaargang van de Serie A op bezoek bij Parma. Atalanta Bergamo, het team van Timothy Castagne, begint zijn seizoen bij SPAL. Inter, tot nader order nog altijd met Radja Nainggolan, ontvangt op de 1e speeldag promovendus Lecce. AC Milan moet naar Udinese, AS Roma ontvangt Genoa. Sampdoria, met Dennis Praet, speelt gastheer voor het Lazio van Jordan Lukaku, Silvio Proto en Sofian Kiyine.

   

  Speeldag 2 wordt vervolgens eentje om meteen al naar uit te kijken, want daarin kijken Juventus en Napoli elkaar al meteen in de ogen. En alsof dat nog niet genoeg is, spelen Lazio en Roma ook al op de 2e speeldag de Romeinse derby. 

   

  Wie uitkijkt naar de burenstrijd tussen Milan en Inter, moet speeldag vier aankruisen in zijn agenda. Ook de laatste speeldag belooft nog pittig te worden, met duels tussen Lazio en Napoli, en AS Roma en Juventus.

  Speeldag 1

  Speeldag 2

  De volledige kalender