Geen "bye" in 1/16e finales Croky Cup: Union neemt plaats Mechelen in

  In de Croky Cup zal 1B-club Union pas eind september, wanneer de 1/16e finales gepland staan, moeten aantreden. Alle tweedeklassers beginnen normaal gezien al in de 5e ronde (eind augustus) aan het bekertoernooi, maar Union niet omdat het de plek van KV Mechelen inneemt.

  "Traditioneel begint Union zijn avontuur in de Beker van België eind augustus, maar niet dit jaar", aldus de Brusselaars op hun website. "Onze club werd vrijgesteld van de 5e ronde door de uitsluiting van KV Mechelen. Ons bekerparcours begint dus in de 1/16e finales, eind september 2019."

   

  Nu Union pas in de 1/16e finales zou aantreden, wordt hiermee ook de beslissing van de Belgische Voetbalbond (KBVB) ongedaan gemaakt. Meteen na de beslissing van het BAS om KV Mechelen (onder meer) uit te sluiten van deelname aan de bekercompetitie, communiceerde de KBVB dat de plaats van Mechelen vanaf de 1/16e finales niet zou ingenomen worden. Er zou een "bye" geloot kunnen worden in de plaats.

   

  Maar de Pro League, die vanaf de 1/16e finales het beheer en de commercialisering van de Croky Cup voor zich neemt, ging hier echter niet mee akkoord. Ze eiste een andere oplossing. Waarom Union juist de plek van Mechelen inneemt, is nog niet meegedeeld. De KBVB of de Pro League moeten de communicatie van Union nog bevestigen.