• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Verheyen is een koersfan: "Die inspanning is maal 100 tegenover voetballen"

  Gert Verheyen is fan van de koers.

  Voor zijn terugkeer als analist in Extra Time konden ook jullie vragen stellen aan Gert Verheyen in onze Facebook Live. Het ging niet alleen over voetbal, maar ook over koers. En Verheyen heeft de afgelopen Tour de France zeker gevolgd. 

  "Ik heb elke dag gekeken, ook naar Vive le Vélo", vertelde hij. "Dat is fantastisch. Dat is afzien. Ik zal het maar toegeven, dat is iets anders dan voetballen. Wat die renners doen, hoe die leven en die inspanningen, ... Dat is fenomenaal."

   

  Zijn dat betere atleten dan voetballers? "Beter? Dat is maal 100. Echt. De inspanning is maal 100."

   

  Frank Raes probeert de voetballers nog te verdedigen. "Je kan elke dag fietsen, maar niet elke dag voetballen." Verheyen: "Dat is waar. Voor je spieren is het anders. Na een match moeten je spieren echt herstellen, na een koers is dat niet zo, denk ik. Ik heb wel nog nooit zo snel gereden. Als je jezelf op Strava vergelijkt met die profrenners, dat is gigantisch."

   

  En Wout van Aert? "Fantastisch. En de andere Belgen ook. Teuns en De Gendt."

  Herbekijk de integrale FB-live