• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Evenepoel: "De Tour winnen op mijn 22? Dat wordt heel moeilijk"

  Remco Evenepoel heeft veel respect voor Tourwinnaar Bernal.

  Remco Evenepoel wordt door veel Belgische wielerfans gezien als onze volgende Tour-hoop. Kan hij, net als Egan Bernal, al op heel jonge leeftijd een gooi doen naar de gele trui? "Bernal komt uit andere oorden. Hij woont op hoogte. Maar zeg nooit nooit."

  Niet alleen Tour-deelnemers waren welkom in Aalst, ook Remco Evenepoel was een graag geziene gast. De jongeling van Deceuninck-Quick Step won tijdens de Ronde van Frankrijk een beetje verderop een rit, in de Adriatica Ionica in Italië. Wat vindt hij van de piepjonge Tourwinnaar Bernal?

   

  "Ik ken hem niet persoonlijk, maar ik ken zijn uitslagen natuurlijk wel", vertelt Evenepoel. "Ik denk dat je hem alleen maar proficiat kan wensen na de voorbije drie weken. Hij was op het einde veruit de sterkste van het hele peloton. Ik ben onder de indruk want het is zeker niet evident om op zijn leeftijd de Tour te winnen. En hij had dan ook nog eens extra druk met een ploegmaat als Geraint Thomas. Daar doe ik mijn hoed voor af."

   

  Evenepoel is pas 19, maar velen dichten hem ooit ook kansen toe in de Ronde van Frankrijk. Kan hij beter doen dan Bernal? "Dat is een mooie uitdaging, maar ik denk dat het heel moeilijk wordt om dat te evenaren. Bernal is een andere jongen, hij komt uit andere oorden. Hij leeft op hoogte en heeft bergen om te trainen. Maar we gaan hard werken om ooit te proberen om die gele trui te pakken. En dat record? Zeg nooit nooit."

   

  "Ik ben nu met de ploeg en mijn familie aan het bekijken wat nu het beste voor mij zal zijn om te trainen. Het onderwerp verhuizen komt dan aan bod, maar ook andere trainingen. Er is nog niets definitief beslist. Je moet daar mee bezig zijn, anders ben je geen prof."