• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Plus na de Tour: "Dit is misschien wel nieuwe stap in mijn carrière"

  Laurens De Plus ontpopte zich tot meesterknecht voor Kruijswijk.

  Laurens De Plus (Jumbo-Visma) maakte in zijn eerste Tour meteen indruk aan de zijde van Steven Kruijswijk. Moet de Belg in de toekomst zelf misschien voor een klassement proberen te gaan? "Dromen mag, maar je moet ook realistisch zijn."

  Laurens De Plus reed dichtbij huis en kreeg dan ook heel wat aanmoedigingen. "Dat is heel fijn. Als kind kwam ik altijd kijken en nu rijd ik zelf mee. Kippenvel. Het was een fantastische Tour voor ons, dus het is leuk om er complimenten voor te krijgen."

   

  Betekent de afgelopen Tour ook een nieuwe stap in de carrière van De Plus? "Ik had ook niet verwacht dat ik met de beste 15 mee naar boven zou rijden. Ik was met wat twijfels vertrokken, maar na de ploegentijdrit is het zelfvertrouwen gestegen. Het sprookje is blijven duren. Als de Tour altijd zo is, wil ik elk jaar komen. Dus ja, het is misschien wel een nieuwe stap."

   

  Droomt hij nu al zelf van het kopmanschap? "Dromen mag altijd, maar je moet ook realistisch zijn. Die mannen zijn nog zo veel sterker dan ik. Ze presteren heel constant. Dat is dus nog niet aan de orde."

   

  "Daar voor mezelf een timing op plakken, is heel moeilijk. Als je kijkt hoelang Kruijswijk erover gedaan heeft om een podium te halen in de Ronde van Frankrijk. Kruijswijk is nu 32. Geef mij nog wat tijd. Wie weet."

  De reactie van Laurens De Plus na de slotrit: