• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Muhammad verbetert 16 jaar oud wereldrecord 400m horden

  Dalilah Muhammad.

  Regen kon Muhammad niet afstoppen.

  Dalilah Muhammad heeft tijdens de Amerikaanse kampioenschappen het wereldrecord op 400 meter horden scherper gesteld. Muhammad liep in de regen naar 52"20, ruim een tiende beter dan Julija Pechonkina uit Rusland in 2003.

  Olympisch kampioene Muhammad vertrok als een speer in Des Moines in de Amerikaanse staat Iowa. In de regen verbeterde ze daardoor de 52"34 van Pechonkina uit 2003.

   

  "Mijn trainer bleef me de laatste tijd zeggen dat ik het wereldrecord kon verbeteren", zei Muhammad na haar de race. "Ik moest dat gewoon geloven en er voor gaan. Ik wou het zo graag. Ik moet het alleen tonen."

   

  Sydney McLaughlin werd tweede in 52"88. Ashley Spencer werd derde in 53"11. Muhammad is de olympisch kampioene van Rio 2016. Op het WK in Londen in 2017 werd ze tweede na haar landgenote Kori Carter.