Amuzu maakt einde aan twijfel en verlengt zijn contract

  Francis Amuzu heeft zijn lot dan toch langer aan Anderlecht verbonden. De jonge flankaanvaller had een contract tot het einde van dit seizoen, maar had aangegeven zekerheid te willen op speelkansen voor hij zijn contract wou verlengen. Hij blijft nu in principe tot 2022.

  De negentienjarige Amuzu, hij wordt in augustus 20 jaar, speelt sinds de U16 bij Anderlecht en maakte twee jaar geleden zijn debuut voor het eerste elftal. Intussen staat de teller op 47 wedstrijden en schopte hij het tot belofteninternational. 

   

  Toch was er twijfel bij Amuzu (en zijn entourage) over zijn toekomst in Brussel. Zeker in het tweede deel van vorige seizoen, onder Fred Rutten, kreeg hij nog maar weinig speelkansen. Met de komst van Vincent Kompany lijkt de kaart van de jeugd wel opnieuw volop getrokken en dat heeft Amuzu overtuigd.

   

  "Dat Anderlecht meer dan ooit inzet op de eigen jeugd hebben we zondag bewezen tegen KV Oostende. Niet minder dan zes basisspelers zijn in onze jeugdacademie opgeleid. Francis Amuzu is daar een van", zegt sportief directeur Michael Verschueren over de contractverlenging.

   

  "Met Francis hebben we een toptalent in onze rangen. We zijn dan ook erg blij dat hij zijn contract heeft verlengd. Er is een mooie toekomst voor hem weggelegd bij RSC Anderlecht."