• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kruijswijk rijdt de Vuelta, samen met Roglic, Bennett en Gesink

  Kruijswijk veroverde een podiumplaats in de Tour.

  In de rand van de slotetappe van de Ronde van Frankrijk heeft Jumbo-Visma ook al een groot deel van zijn selectie voor de volgende grote ronde prijsgegeven. De Nederlandse ploeg trekt met Steven Kruijswijk, Primoz Roglic, Robert Gesink en George Bennett naar de Vuelta.

  Steven Kruijswijk staat straks als derde op het Tour-podium in Parijs. Een prestatie waar de Nederlander vooraf misschien wel voor had getekend. Maar in de Ronde van Spanje lijkt zijn ploeg nog wat meer ambitie te hebben. Aan de NOS gaf Jumbo-Visma al een deel van zijn selectie prijs en daar zitten toch wat kanonnen bij. 

   

  Kruijswijk werd vorig jaar 4e in de Vuelta. Naast Kruijswijk, 3e in de Tour, mag ook de nummer 3 uit de Giro mee naar Spanje: Primoz Roglic. De Sloveen maakt zijn Vuelta-debuut. George Bennett zal net als in de Tour een belangrijke knecht worden.

   

  Ook klimmer Robert Gesink zal van de partij zijn. Voor de Nederlander is het zijn eerste grote ronde na een zware val. In Luik-Bastenaken-Luik brak hij zijn sleutelbeen en zijn bekken, maar ondertussen is hij hersteld. Gesink deed al 5 keer mee in Spanje en eindigde drie keer in de top 10.