• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wanty-Gobert viert weer in Wallonië na 1e profzege van Vliegen

  Vliegen reed alleen over de finish.

  Loïc Vliegen (Wanty-Gobert) heeft de tweede rit in de Ronde van Wallonië gewonnen. Hij zette de rit naar zijn hand met een late aanval. Zijn ploeg won gisteren ook al de eerste etappe met Timothy Dupont. Vliegen neemt nu de leiderstrui over van zijn ploegmaat.

  De renners werden getrakteerd op hondenweer in Wallonië. In de gietende regen raapten zes renners toch hun moed bij elkaar. Een vlucht met daarbij Lars Boom, Amaury Capiot en Corné van Kessel sprokkelden 4 minuten bij elkaar. 

   

  Bij het ingaan van de lokale rondes werden de vluchters een voor een opgeraapt terwijl ook achteraan het peloton de deur openstond. Het groepje dat zou strijden om de zege dunde steeds verder uit. Veel renners probeerden in de finale weg te glippen, maar pas bij een prik van Miles Scotson barstte de koers los.

   

  Loïc Vliegen plaatste een tegenaanval en raakte al snel bij het achterwiel van de renner van Groupama-FDJ. De Belg had nog jus in de benen en ging er op 2 kilometer van de finish alleen vandoor. Hij kon het uitgedunde peloton op de slothelling achter zich houden. 

  Nog een opvallend bericht uit de Ronde van Wallonië want de renners en staf van CCC zijn het slachtoffer geworden van een voedselvergiftiging. Gijs Van Hoecke startte niet meer in de 2e etappe, Guillaume Van Keirsbulck moest opgeven. Ook 4 leden van de omkadering zijn onwel geworden.     

   

  "Er waren meerdere gevallen van voedselvergiftiging in het hotel. Sommige mensen moesten zelfs geëvacueerd worden met een ziekenwagen", laat de ploeg weten.

  "Ik heb het niveau om deze Ronde van Wallonië te winnen"

  "Deze overwinning doet echt deugd", vertelde Vliegen. "Vooral na een moeilijk begin van het seizoen. Ik werd niet geselecteerd voor de Tour, maar tijdens een stage heb ik vorige maand de goede vorm teruggevonden. Ze zeggen dat de 1e zege voor een klik zorgt en dat de andere overwinningen dan makkelijker volgen."

   

  "Bij BMC mocht ik minder vaak mijn kans gaan, bij Wanty is dat anders. Dat ik hier voor eigen publiek win, is super. Ik ken het parcours goed en ik wist dat ik op het lokale circuit tijdens de afdaling naar de streep een aanval kon plaatsen. Fabien Doubey zette mij goed af en daarna ben ik in de afdaling voluit gegaan, zonder te remmen, omdat ik de wegen goed ken. Ik heb alles gegeven en het is gelukt."   

   

  Vliegen kreeg er het gele leidersshirt bovenop. "De vorm is er eindelijk, de ploeg heeft vertrouwen in mij en ik denk dat ik het niveau haal om deze ronde te winnen. De wedstrijd ligt al in een plooi, ook al wachten er nog drie lastige ritten. Ik beschouw Edward Dunbar (Team Ineos) de komende dagen als mijn belangrijkste tegenstander."

  Uitslag rit 2

  1. Loïc Vliegen - 170km in 4u04'37"
  2. Christopher Lawless (GBr) - op 8"
  3. Quinten Hermans - 12"
  4. Dimitri Claeys - allen z.t.
  5. Ruben Guerreiro (Por)

  Klassement na rit 2

  1. Loïc Vliegen 
  2. Chris Lawless (GBr) - op 12"
  3. Quinten Hermans - 18"
  4. Dries De Bondt - 19"
  5. Damien Touze (Fra) - 22"