• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Raad Alaphilippe aan 2 jaar te wachten om voor Tourwinst te gaan"

  Patrick Lefevere kon dan uiteindelijk toch niet voor het eerst een van zijn renners in het geel ontvangen in Parijs. Toch is er niets dan tevredenheid bij de manager van Deceuninck-Quick Step. "De baas van Deceuninck heeft Euromillions gewonnen."

  Door een gebroken rib moest Patrick Lefevere de ontknoping van de Tour de France in de bergen - waar zijn renner Julian Alaphilippe eerst zijn gele trui en daarna zijn podiumplaats verloor - missen. Maar in Parijs was de manager er wel bij.

   

  "Er is geen ontgoocheling. 14 dagen in het geel, dat is al buiten alle verwachtingen. Ik werd in België ook door iedereen, op straat en op restaurant, aangesproken over Alaphilippe. Wat hij deed was geweldige publiciteit voor de wielersport en natuurlijk ook voor hemzelf."

   

  En natuurlijk ook publiciteit voor de sponsors. Terwijl Lefevere toch bijna geen nieuwe hoofdsponsor vond voor dit seizoen. "De baas van Deceuninck heeft Euromillions gewonnen. Maar het is intriest dat het zo lang geduurd heeft. Wij zijn een ploeg die 7 jaar op een rij zoveel heeft gewonnen. Ze zouden in de rij moeten staan voor ons."

  De sponsors zouden in de rij moeten staan voor ons

  Patrick Lefevere

  Ooit Tourwinst? "We zijn bezig met een ventje uit Brussel: Evenepoel"

  Misschien kan Lefevere in de toekomst met Alaphilippe terugkomen om eindelijk wél eens die leemte op zijn palmares als manager op te vullen? "You never know, maar als je ziet wat voor raspaardjes  er nu rondrijden, zoals een Bernal. Ik zou hem eerlijk gezegd aanraden om nog 2 jaartjes te wachten. Maar ze luisteren niet altijd naar mij."

   

  Lefevere ziet met Enric Mas wel een andere klassementsman vertrekken. Deceuninck-Quick Step dreigt weer te vervellen tot een pure klassiekersploeg. "Toch ben ik bezig met enkele jonge renners voor het klassement. We hebben een klein ventje uit Brussel, die gisteren nog een nummertje heeft opgevoerd. Hij heet Evenepoel. Laat ons met hem voortwerken."

  Alaphilippe: "Misschien keer ik terug voor eindzege, maar niet volgend jaar"

  Julian Alaphilippe ontkent zelf ook niet dat hij op termijn misschien wil terugkeren om voor de eindzege te strijden. "Maar als je je op de Tour wil voorbereiden, dan heb je daar maanden zo niet jaren voor nodig."

   

  "Misschien keer ik een van de komende jaren eens terug om mee te doen voor de zege, maar volgend jaar zeker nog niet. Dan wil ik de Ronde van Vlaanderen ontdekken en niet het klassement van de Ronde van Frankrijk."

   

  Elke sprankeltje ontgoocheling over zijn gemiste kans heeft Alaphilippe inmiddels al doorgespoeld. "Ik rijd liever 14 dagen in het geel waarbij ik 2 etappes win, dan dat ik niets had gedaan en 3e was geëindigd."

  Alaphilippe schenkt zijn bloemen van de Superstrijdlust aan zijn vader