Kicker roept Marco Reus uit tot Speler van het Jaar

  Marco Reus is voor de tweede keer, na 2012, Speler van het Jaar in Duitsland.

  Het Duitse voetbalblad Kicker heeft Marco Reus uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Bundesliga. De aanvoerder van Borussia Dortmund haalde het voor toptalent Kai Havertz van Bayer Leverkusen en Joshua Kimmich van Bayern München.

  Marco Reus kreeg van de stemgerechtigde journalisten 158 stemmen, 37 meer dan Kai Havertz (121), Joshua Kimmich werd 3e met 35 stemmen. Reus, ploegmaat van Rode Duivels Axel Witsel en Thorgan Hazard, werd vicekampioen met Borussia Dortmund en scoorde afgelopen seizoen 17 keer. 

   

  Jürgen Klopp, winnaar van de Champions League, werd verkozen tot Coach van het Jaar. De Hongaar Peter Gulacsi, doelman bij RB Leipzig, is doelman van het Jaar. Hij volgt onze landgenoot Koen Casteels op. 

   

  Reus volgt collega-international Toni Kroos op en prijkt al voor de tweede keer op de erelijst. Ook in 2012 werd de Duitse aanvaller Speler van het Jaar. De Duitser is maar wat blij dat hij dat kunststukje kan herhalen.

   

  "Ik zie dit als een bekroning voor mijn prestaties in de voorbije twee seizoenen. Het is lastig als je moet terugkeren na een zware blessure. Het feit dat ik nu verkozen word tot Speler van het Jaar, is een bewijs dat ik tijdens mijn revalidatie de juiste keuzes gemaakt heb."