• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Jonge Belgian Cats grijpen naast brons op WK U19

  De Belgische basketbalvrouwen hebben in Thailand de troostfinale op het WK U19 verloren. Spanje was te sterk met 58-52. De jonge Cats kunnen terugblikken op een goed toernooi. Een verrassing is dat niet helemaal. Twee jaar geleden won deze generatie de Europese titel bij de U18.

  De jonge Cats deden tegen Spanje wat ze al een heel WK deden: hun mannetje meer dan staan. Ook tegen Spanje moesten ze aanvankelijk niet onderdoen. De speelsters van Arvid Diels ging rusten met een 21-25-voorsprong. 

  In het derde quarter moest België die voorsprong uit handen geven. Spanje domineerde in de rebounds en gaf de voorsprong niet meer weg. De jonge Belgian Cats beëindigen dit WK dus als vierde, exact hetzelfde resultaat als de "grote" Cats een klein jaar geleden op het WK. Ook Emma Meesseman en co verloren toen in de match om de derde plaats van Spanje.

   

  De jonge Cats mogen wel trots zijn op hun parcours. Ze plaatsten zich als groepswinnaar voor de 1/8e finales, waarin ze geen spaander heel lieten van Thailand (88-47). In de kwartfinales werd ook makkelijk gewonnen van Japan (63-43). In de halve finales maakten ze het de VS moeilijk, maar uiteindelijk werd wel verloren (67-59).

   

  Deze generatie Belgian Cats pakte twee jaar geleden de Europese titel bij de U18.      Australië en de VS strijden later vandaag nog om het goud. De VS verloor bij de vorige editie de finale tegen Rusland, maar won de zes toernooien daarvoor wel het goud.

  Samenvatting Spanje - België