• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Deen Hogenhaug en Britse Cheetham zijn de besten in Ironman van Hamburg

  Winnaar Hogenhaug hield zijn naaste belagers meer dan acht minuten achter zich.

  Winnaar Hogenhaug hield zijn naaste belagers meer dan acht minuten achter zich.

  Kristian Hogenhaug heeft de derde editie van de Ironman van Hamburg op zijn naam geschreven. De Deen klokte een tijd van 8u11'26". Bij de vrouwen was de Britse Susie Cheetham de beste met een chrono van 8u58'25".

  Deen Hogenhaug pakt goud bij de mannen

  Vandaag stond de derde editie van de Ironman van Hamburg op het programma. De atleten moesten 3,5 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km hardlopen. De winnaar bij de mannen, Kristian Hogenhaug (28), kende een mindere start, want het was de Duitse veteraan Andy Raelert die in de wisselzone de dans leidde. Hogenhaug was toen nog in geen velden of wegen te bekennen.

   

  In het fietsen zorgde de Deense laureaat voor de ommekeer. Hij haalde de kopgroep bij, en na 155 km liet hij de rest van de leiders achter zich. Op de afsluitende marathon liep Hogenhaug alleen nog maar uit. Het is zijn eerste Ironmantitel bij de profs. Wild (8u16'34") werd tweede, Paul Schuster pakte acht minuten na Wild het brons.

  Cheetham laureate bij de vrouwen

  Ook bij de vrouwen maakte de latere winnares niet de beste start, want in de wisselzone kroop Susie Cheetham 4 minuten later dan haar concurrenten Gajer en Steffen op haar koersfiets. De Britse keerde het tij echter volledig tijdens het fietsen, want ze begon als eerste aan de marathon, met 3 minuten voorsprong op Gajer.


  De leider breidde haar voorsprong langzaam uit, maar in de laatste kilometers kreeg ze het alsnog moeilijk. Susie Cheetham won uiteindelijk met een voorgift van 2'40" op de Amerikaanse Sarah Piampiano (39), die in het lopen tien minuten goedmaakte. De Duitse Julia Gajer moest, na een ferme inzinking, tevreden zijn met de derde plek.