• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Allyson Felix grijpt naast individueel WK-ticket bij comeback

  In 2015 werd Felix wereldkampioene op de 400m, haar andere titels haalde ze op de 200m en de estafettenummers.

  Op de Amerikaanse kampioenschappen in Des Moines (Iowa) heeft Allyson Felix zich niet kunnen plaatsen voor het WK atletiek op een individueel nummer. De zesvoudig olympisch kampioene eindigde als 6e op de 400m. 

  De 33-jarige Allyson Felix maakte haar rentree na een afwezigheid van 13 maanden door de geboorte van haar dochter. Met een tijd van 51"94 op de 400m werd het een terugkeer in mineur voor de Amerikaanse sprintster.

   

  Voor de eerste keer in haar loopbaan mist Felix een WK-selectie op een individueel nummer. Als lid van de aflossingsploeg op de 4x400m heeft Felix wel nog de mogelijkheid om een ticket voor Doha te bemachtigen. 

   

  Felix kan als sprintster een indrukwekkend palmares voorleggen. In haar carrière haalde ze maar liefst 12 wereld- en zes olympische titels. 

  Bekijk de race van Felix:

  Felix verklaart dat haar echte doel Tokio 2020 is: