Deceuninck-Quick Step viert weer in Adriatica Ionica, Padoen pakt eindzege

  Hodeg won ook al de eerste etappe.

  Deceuninck-Quick Step heeft de Italiaanse rittenkoers Adriatica Ionica (2.1) afgesloten met 3 etappezeges. Alvaro Hodeg sprintte naar de zege in de slotrit. Mark Padoen (Bahrein-Merida) gaf de eindzege niet meer uit handen. Hij haalde het voor Ben Hermans. 

  Hodeg won ook al de eerste rit in Italië en gisteren mocht Deceuninck-Quick Step ook al vieren dankzij de zege van Remco Evenepoel. In de slotrit was het een derde keer raak voor de Belgische ploeg. In een sprintersrit met een klassiek verloop reed een kopgroep met onder anderen Winner Anacona een hele tijd voor het peloton uit.

   

  De onvermijdelijke hergroepering volgde al ruim voor de finish en de snelle mannen zaten klaar om in Trieste te knokken voor de zege. Hodeg haalde het voor onze landgenoot Edward Theuns en Sacha Modolo. 

   

  De eindzege van Mark Padoen kwam niet meer in gevaar. De Oekraïner had de koninginnenrit gewonnen en gaf zijn krappe voorsprong op Ben Hermans niet meer uit handen.

  Uitslag rit 4

  1. Alvaro Hodeg (Col) - 133,5km in
  2. Edward Theuns 
  3. Sacha Modolo (Ita)

  Eindklassement

  1. Mark Padoen (Oek)
  2. Ben Hermans
  3. James Knox (GBr)