• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lietz, Christensen en Estre (Porsche) winnen woelige 24u Spa-Francorchamps

  Kevin Estre viert zijn overwinning in de 24 u van Spa-Francorchamps.

  Kevin Estre viert zijn overwinning in de 24 u van Spa-Francorchamps.

  0 / 0

  De  Oostenrijker Richard Lietz, de Deen Michael Christensen en de Fransman Kevin Estre hebben in hun Porsche de 24 Uur van Spa-Francorchamps gewonnen. De race kende een woelig verloop want door de overvloedige regen werd er een pauze van een kleine zes uur ingelast.

  Stopzetting race na hevige regenval

  De nacht van zaterdag op zondag werd gekenmerkt door erg moeilijke en wisselvallige weersomstandigheden in Spa in de provincie Luik. Omdat daarin geen verbetering kwam, besliste de directie vandaag kort voor 6 uur om de race stil te leggen.

   

  De zichtbaarheid voor rijders was problematisch en inhalen werd haast onmogelijk. Pas om 11u30 werd de wedstrijd hervat. Op het moment van de stopzetting lag de Lamborghini van Mirko Bortolotti/Christian Engelhart/Rolf Ineichen aan de leiding, voor de BMW van Christian Krognes/Mikkel Jensen/Nick Catsburg.

  Porsche dominant in Spa

  Na de stopzetting was het echter al Porsche wat de klok sloeg. De Oostenrijker Richard Lietz, de Deen Michael Christensen en de Fransman Kevin Estre namen resoluut de leiding en gaven die niet meer af.


  In hun zog werd de Porsche van de Fransen Makowiecki en Pilet en de Brit Tandy (ROWE Racing) tweede. De Duitsers Engel en Stolz en de Nederlander Buurman kaapten in hun Mercedes het brons weg. In de top 10 stonden nog drie andere Porsche-teams te pronken.


  Frédéric Vervisch (Audi) werd uiteindelijk de beste Belg op de vierde plek, op 22'425 van de winnaars. Ook de Belgen Baguette (Honda) en Vanthoor (9e) haalden uiteindelijk de top tien. Zij gaven meer dan een ronde toe op Lietz/Christensen/Estre. 

  De uitslag van de 24u van Spa-Francorchamps

  1. R. Lietz/ M. Christensen/ K. Estre (Porsche)  
  2. F. Makowiecki/ P. Pilet/ N. Tandy (Porsche) +3' 347
  3. M. Engel/ Y. Buurman/ L.Stolz (Mercedes) +17'945
  4. M. Winkelhock/  F. Vervisch/ C. Haase (Audi) +22'425
  5.  S. Müller/ R. Dumas/ M. Jaminet (Porsche) +1 Ronde
  6.  M. Farnbacher/ R. Van Der Zande/ B. Baguette (Honda) +1 Ronde
  ...    
  9 L. Vanthoor/ T. Bernhard/ E. Bamber +1 Ronde
  12. C. Weerts/ N. Nato/ R. Breukers (Audi) +1 Ronde