Italiaanse mannen voor het eerst sinds 2011 wereldkampioen waterpolo

  Zoals de traditie het voorschrijft, sprong de technische staf na de finale in het zwembad.

  Italië is voor de 4e keer wereldkampioen waterpolo geworden bij de mannen. Na spannende kwart- en halve finales werd het bijna een walk-over tegen Spanje in de finale. Ook bij de vrouwen verloor Spanje de finale. Daar was het goud weggelegd voor de Verenigde Staten. 

  De Spaanse mannen hadden de finale in Gwangju bereikt door met Servië en Kroatië de kampioenen van respectievelijk 2015 en 2017 uit te schakelen. Dat had blijkbaar veel energie gevergd, want in de finale was de Spaanse tank leeg.

   

  Italië, dat in zijn kwart- en halve finale zijn handen vol had met Griekenland en Hongarije, was met 10-5 duidelijk een maatje te groot. Het is de 4e wereldtitel voor Italië, dat hiermee alleen recordhouder wordt.

  Amerikaanse vrouwen zijn klasse apart

  Bij de vrouwen stond er geen maat op de Amerikaanse vrouwen, voor het 3e WK op een rij. Als een werveldwind raasden de Stars 'n Stripes door het toernooi. Griekenland, Australië en in de finale Spanje (11-6) werden in de pan gehakt. De Spaanse vrouwen hadden in de kwartfinales Nederland, de olympische kampioen van 2008, kopje-onder geduwd.