Ga naar de inhoud

Geen bergtrui voor Wellens: "Bardet was duidelijk de betere klimmer"

 za 27 juli 2019 17:30
Wellens toonde zich nog even op de laatste col.

De bollentrui wordt in Parijs overhandigd aan Romain Bardet. Tim Wellens was 2 weken leider in het nevenklassement, maar strandt op de 3e plaats. "Ik ben trots, maar het doet ook een beetje pijn omdat ik er maar 12 punten van verwijderd ben", zegt Wellens. 

Tim Wellens (28) liet zich in de laatste bergrit nog opmerken met een koppeltijdrit met Thomas De Gendt vlak voor de voet van de slotklim. "We hadden afgesproken dat we daar een duoaanval zouden doen, maar we moesten een beetje vroeger vertrekken aangezien de kopgroep al weg was. Ik zou Thomas lanceren en hij zou kijken hoe ver hij geraakte."

 

De Gendt waaide terug, Wellens was al eerder opgepeuzeld. Bergpunten rapen zat er dan ook niet meer in. Wellens eindigt 3e in de eindstand, op 12 punten van eindwinnaar Romain Bardet.

 

"Ik ben supertevreden over mijn Tour. Ik ben trots dat ik 3e ben, maar het doet ook een beetje pijn omdat ik maar op 12 punten eindig. Maar Bardet was duidelijk de betere klimmer. Het is nu zo en ik blik tevreden terug."

 

Wellens had lange tijd geen goeie band met de Tour, maar heeft zich nu toch weer verzoend met de Franse rittenkoers. "Het blijft de belangrijkste koers van het jaar. Het is superleuk als je er goed rijdt. Dit is niet het enige wat telt, maar het maakt wel een groot deel van je seizoen. In de toekomst kom ik zeker terug en probeer ik hetzelfde te doen."

Tour de France klassement

naampuntenploeg
1
Romain Bardet
86
AG2R La MondialeALM
2
Egan Bernal
78
Team INEOSINS
3
Tim Wellens
75
Lotto - SoudalLTS
4
Damiano Caruso
67
Bahrain - MeridaTBM
5
Vincenzo Nibali
59
Bahrain - MeridaTBM
6
Simon Yates
59
Mitchelton - ScottMTS
7
Nairo Quintana
58
Movistar TeamMOV
8
Alexey Lutsenko
45
Astana Pro TeamAST
9
Steven Kruijswijk
44
Team Jumbo - VismaTJV
10
Mikel Landa
42
Movistar TeamMOV

Wellens aan de finish in Val Thorens:

De aanval van Wellens en De Gendt: