• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Ajax wint Nederlandse Supercup ten koste van PSV

  Kasper Dolberg met het zegevierende vingertje. Hij heeft Ajax zojuist op voorsprong gebracht tegen PSV.

  Kasper Dolberg met het zegevierende vingertje. Hij heeft Ajax zojuist op voorsprong gebracht tegen PSV.

  Ajax heeft de Johan Cruijff Schaal, ofwel de Nederlandse Supercup, gewonnen van PSV. Ajax-spits Kasper Dolberg scoorde al na een halve minuut, Daley Blind legde na rust de match in een beslissende plooi: 2-0.

  Dolberg en Blind aan het kanon bij Ajax

  Nederlands kampioen én bekerwinnaar Ajax nam het in de Johan Cruijff Schaal op tegen PSV, de nummer 2 uit de vorige competitie. De Ajacieden ontvingen coach Mark van Bommel en zijn mannen in de eigen Johan Cruijff ArenA. De landskampioen startte zonder sterkhouders Ziyech, Tagliafico en Neres, die wat rust kregen na interlandverplichtingen.

   

  Ajax maakte een blitzstart. Meteen van bij de aftrap gaf PSV achterin alle ruimte weg, waardoor Ajax-middenvelder Donny van de Beek kon profiteren. De Nederlander bediende ploegmaat Dolberg, die met zijn eerste balcontact de 1-0 in het mandje schoof.

   

  PSV-coach Van Bommel zag hoe zijn spelers in die eerste helft nog naar een antwoord zochten, maar geen enkele kans bij elkaar voetbalden. Een dubbele wissel bij de rust bracht echter geen zoden aan de dijk, want het was Ajax die na de koffie opnieuw de weg naar het net vond. Blind knalde  het leer na vijfenvijftig minuten snoeihard in de winkelhaak. PSV had daarna amper nog een reactie in huis en boog het hoofd.

   

  Zo volgt Ajax Feyenoord op als winnaar van de Nederlandse Supercup. Het is al de achtste keer dat Ajax de Johan Cruijff Schaal wint, de laatste keer dateerde uit 2013.

  VIDEO: Bliksemstart voor Ajax na snelle goal van Dolberg