Officieel: Vermaelen tekent bij Vissel Kobe en treft meteen ex-club Barça

  Vissel Kobe en Barcelona zijn eigendom van de Crimson Group, dat Rakuten, hoofdsponsor van Barça, in handen heeft.

  Wat in de lucht hing is nu ook officieel: Thomas Vermaelen is een speler van het Japanse Vissel Kobe. De 33-jarige Rode Duivel zou volgens diverse media een contract voor 2,5 seizoenen getekend hebben en wordt in Japan herenigd met oud-ploegmaats Iniesta en Podolski. 

  Gisteren was er via Instagram al een foto opgedoken waarin Vermaelen poseert in het shirt van Vissel Kobe. Toen werd de foto snel verwijderd, maar vandaag heeft de Japanse ploeg de komst van Thomas Vermaelen officieel bekendgemaakt.

   

  De Rode Duivel heeft zijn medische tests met succes doorstaan. Hij wordt bij Vissel Kobe ploegmaat van oud-internationals David Villa, Andres Iniesta en Lukas Podolski. De Spanjaard Iniesta (bij Barcelona) en de Duitser Podolski (bij Arsenal) waren eerder al ploegmakkers van onze landgenoot.

   

  Vissel Kobe en Barcelona spelen vandaag een vriendschappelijk duel. Vermaelen verschijnt nog niet aan de aftrap, Iniesta en Villa staan wel in het basiselftal van Vissel Kobe. 

   

  De Antwerpenaar was sinds juni einde contract bij Barcelona. Hij speelde vier jaar voor de Catalaanse trots, met tussendoor een seizoen op huurbasis bij AS Roma. Voordien verdedigde Vermaelen de rood-witte kleuren van Ajax en Arsenal. 

  Vermaelen mag nu ook officieel poseren met het shirt van Vissel Kobe:

  Iniesta en Villa bekampen Barcelona, Vermaelen speelt nog niet: