• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dupont moet wachten op finishfoto om zege te vieren in Ronde van Wallonië

  Roy Jans vierde al, maar Dupont werd uitgeroepen tot winnaar.

  Timothy Dupont (Wanty-Gobert) heeft een millimeterspurt in de eerste rit van de Ronde van Wallonië gewonnen. Roy Jans vierde al na de spurt, maar Dupont werd uiteindelijk uitgeroepen tot winnaar. Hij kreeg na de rit ook de eerste leiderstrui.

  De eerste rit zou zonder mirakels uitdraaien op een sprint, maar toch probeerden 3 renners er een stokje voor te steken. Dries De Bondt, Baptiste Planckaert en Abram Stockman hielden hun inspanning lang vol. Pas onder de vod van de laatste kilometer werden ze gegrepen.

   

  Na een spannende sprint was er een finishfoto nodig om de winnaar aan te duiden. Timothy Dupont haalde het voor Jans en de Italiaan Jakub Mareczko.

   

  "Het was heel nipt", besefte Dupont "Dankzij prima werk van Boris Vallée zat ik goed geplaatst. Ik koos het wiel van Mareczko en zijn CCC-treintje. Op 200 meter van de streep zette ik aan en ik voelde Roy Jans helemaal op het einde terugkeren. Om te winnen moest ik een flinke jump plaatsen."

   

  "Ik ben heel blij. Door spierproblemen kon ik niet naar de Tour gaan. Maar nu zijn de problemen opgelost. Ik bereidde het tweede deel van het seizoen voor met een stage en dat werpt nu zijn vruchten af. Voor het klassement hebben we andere renners, zoals Loïc Vliegen, maar dit is een goed begin voor de ploeg. Mijn doel in het tweede deel van het seizoen is om zoveel mogelijk te winnen en mijn team UCI-punten te schenken."

  Uitslag van de eerste rit