• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Red Dragons lijken nog niet in vorm voor het olympisch kwalificatietoernooi

  De Red Dragons (archief).

  De Belgische volleybalmannen hebben een dag na hun eerste oefenmatch tegen Frankrijk ook hun tweede partij in Montpellier verloren. Frankrijk, 3 plaatsen hoger op de wereldranglijst, haalde het met 4-0.

  De setstanden in Montpellier waren 25-21, 25-22, 25-18 en 25-15. Vrijdag oefenden de Belgen een eerste keer tegen Frankrijk. Toen verloren ze met 3-1.   

   

  De Red Dragons stomen zich op dit moment klaar voor het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam van 9 tot en met 11 augustus. Daarin neemt België het op tegen de Verenigde Staten (FIVB- 2), Nederland (FIVB-15) en Zuid-Korea (FIVB-24). De winnaar plaatst zich rechtstreeks voor de Spelen van Tokio in 2020.   

  België: Tuerlinckx, Van De Velde, Verhees, Verhanneman, Baetens, Valkiers, en libero's Ribbens en Stuer. Kwamen in: Van den Dries, D'Hulst, Grobelny, Van de Voorde, Rousseaux