VIDEO: Atletico vernedert Real in oefenderby in New York met 7-3

  De derde match van Eden Hazard in de kleuren van Real Madrid is uitgedraaid op een fiasco. Real kreeg 7 doelpunten om de oren van stadsgenoot Atletico. Er vielen ook nog twee rode kaarten na een massaal opstootje.

  Eden Hazard en Thibaut Courtois begonnen in de basis bij Real. Hazard vormde een aanvalstrio met Vinicius en nieuwkomer Jovic. Maar van aanvallen was weinig sprake in de eerste helft voor Real. Atletico begon furieus. 

   

  De tandem Diego Costa-Joao Felix was voorin ongrijpbaar voor de Real-verdediging en zorgde voor schaamrood op de wangen van de spelers van Zinedine Zidane. Costa scoorde al in de eerste minuut. En zou er voor de rust nog twee goals bij doen, waaronder een penalty. Felix en Correa zorgden bij de rust voor een pijnlijke 5-0-forfaitscore. En dan had Thibaut Courtois nog een uitstekende partij gekeept, anders was de score nog hoger opgelopen.

   

  De nationale doelman werd aan de pauze gewisseld en zag opnieuw Diego Costa na 51 minuten de stand op 6-0 brengen. Hazard hielp vervolgens met zijn enige geslaagde actie van de avond verdediger Nacho aan de 6-1, waarna hij gewisseld werd in minuut 61.

   

  Een bijna vast element in de stadsderby is ondertussen een massaal opstootje en dat was in New York niet anders. Het leverde Diego Costa en Dani Carvajal elk een rode kaart op. Vitolo zette twintig minuten voor tijd de 7-1 op het bord, waarna Benzema vanop de stip en jeugdspeler Sanchez nog konden milderen voor Real.

  Bekijk de samenvatting

  Of 9 van de 10 doelpunten apart