• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Aert werkt al aan revalidatie: "Maar val had grotere impact dan gedacht"

  Wout van Aert is begonnen aan zijn revalidatie na zijn val in de Tour. Hij zette een filmpje op zijn Instagram-account van zijn eerste beenoefening.

  Wout van Aert werd afgelopen woensdag een tweede keer geopereerd na zijn val in de Ronde van Frankrijk. Bij de tweede operatie werd een pees gehecht. Nu wacht de renner van Jumbo-Visma een lange revalidatie. "Die tweede operatie (uitgevoerd door dokter Toon Claes) was erg belangrijk voor het vervolg van mijn carrière."

   

  Na zijn eerste operatie had Van Aert nog de hoop uitgesproken om er na twee maanden opnieuw te staan, maar dat lijkt nu te optimistisch.

   

  "De val heeft een grotere impact dan we eerst hadden gedacht", vertelt Van Aert op de site van zijn ploeg. "De dag na de (tweede) operatie had ik veel pijn, maar gisteren ging het wat beter. Ik lig nu nog in bed zonder dat ik iets kan. Ik doe een paar kleine oefeningen om de beweging erin te houden (zie filmpje)."

   

  "Thuis staat er een ziekenhuisbed klaar, maar het heeft geen zin om daarheen te gaan als ik het bed niet uitkan."

  Bekijk de Instagram-video