• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Heemeryck voor 3e jaar op een rij op het podium in triatlon van Praag

  Na de zege in 2017 en de 3e plaats in 2018 wist Pieter Heemeryck zich ook dit jaar van een podiumplaats te verzekeren in de Challenge in Praag. Hij moest winnaar Florian Angert laten gaan in het fietsonderdeel. Bij de vrouwen werd titelverdedigster Katrien Verstuyft 5e.

  De triatlon in Praag ligt Pieter Heemeryck duidelijk. Hij won er in 2017, maar dat kunstje kon hij niet overdoen. Hij kwam nog samen uit het water met Angert, maar in het fietsonderdeel maakte de Duitser het verschil. Hij kwam na 1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21 kilometer lopen ruim twee minuten voor Heemeryck over de streep. De Belg klokte af op 3u57'36".

   

  Katrien Verstuyft stond bij de vrouwen als titelverdediger aan de start. Ze kwam als 9e uit het water, maar kon daarna nog wel wat opschuiven. Uiteindelijk moest ze tevreden zijn met de 5e plaats in 4u37'04".