De Cauwer: "Korte etappe en regen kunnen top 5 nog door elkaar rammelen"

  José De Cauwer verwacht nog vuurwerk op de klim naar Val Thorens.

  Het noodweer in de Alpen schudt het beslissende tweeluik in de Ronde van Frankrijk door elkaar. Maar volgens commentator José De Cauwer hoeft de ingekorte etappe naar Val Thorens de pret niet te bederven. "Ik denk dat Bernal zelfs nog zal uitlopen", voorspelt hij.

  Door modderstromen in de vallei werd de 19e etappe naar Tignes stilgelegd en ook de laatste rit naar Val Thorens werd drastisch aangepast. "De enige juiste beslissing", volgens De Cauwer. "Er was geen doorkomen aan. De wedstrijd moest gewoon worden stilgelegd."

   

  "Maar de rit naar Val Thorens is nog meer dan lang genoeg. Hier kan nog veel gebeuren. Het wordt een apart verhaal: de renners komen van 40 graden in Nîmes naar wind, veel regen en 8 graden in de Alpen. Het wordt een hele zware opgave. Het kan de top 5 nog door elkaar rammelen."

   

  "Het zou me verwonderen, mocht Egan Bernal een mindere dag hebben. Hij is toch duidelijk de betere in de Alpen en is twee keer weggereden van zijn concurrenten. Er zal een strijd ontstaan voor het podium en daar kan Bernal gebruik van maken. Het zou me zelfs niet verwonderen als hij nog uitloopt."

  "Op het einde moet je zeggen: Bernal is een mooie eindwinnaar"

  Bernal moet nog de ingekorte etappe naar Val Thorens overleven om de op drie na jongste Tourwinnaar te worden. "Hij zou een verdiende eindwinnaar zijn", schat De Cauwer. "Hij heeft een mindere tijdrit gereden, maar in de Alpen heeft hij zich toch de beste man getoond. Zelfs zonder veel steun van het team was hij heel sterk. Op het einde moet je dan zeggen: een mooie winnaar."

   

  "Maar het is toch een einde in mineur voor de Tour. Je verwacht een strijd tot op de streep. De gebeurtenissen van gisteren blijven vraagtekens oproepen: wat als? Iedereen komt met een ander verhaal: Bernal zou verder uitgelopen zijn, Alaphilippe zou tijd hebben goedgemaakt in de afdaling... Het blijft gissen. Iedereen spreekt in zijn eigen voordeel, maar we zullen het nooit weten."

  De Cauwer: "Er kan nog veel gebeuren op Val Thorens"

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brussel - Brussel194.5 kmTeunissenTeunissen
  2Brussel - Brussel27.6 kmTJVTeunissen
  3/>Binche - Épernay215 kmJ. AlaphilippeJ. Alaphilippe
  4/>Reims - Nancy213.5 kmVivianiJ. Alaphilippe
  5/>Saint-Dié-des-Vosges - Colmar175.5 kmP. SaganJ. Alaphilippe
  6/>Mulhouse - La Planche des Belles Filles160.5 kmTeunsCiccone
  7/>Belfort - Chalon-sur-Saône230 kmGroenewegenCiccone
  8/>Mâcon - Saint-Étienne200 kmDe GendtJ. Alaphilippe
  9/>Saint-Étienne - Brioude170.5 kmImpeyJ. Alaphilippe
  10/>Saint-Flour - Albi217.5 kmvan AertJ. Alaphilippe
  11/>Albi - Toulouse167 kmEwanJ. Alaphilippe
  12/>Toulouse - Bagnères-de-Bigorre209.5 kmS. YatesJ. Alaphilippe
  13Pau - Pau27.2 kmJ. AlaphilippeJ. Alaphilippe
  14/>Tarbes - Col du Tourmalet111 kmPinotJ. Alaphilippe
  15/>Limoux - Prat d'Albis185 kmS. YatesJ. Alaphilippe
  16/>Nîmes - Nîmes177 kmEwanJ. Alaphilippe
  17/>Pont du Gard - Gap200 kmTrentinJ. Alaphilippe
  18/>Embrun - Valloire208 kmN. QuintanaJ. Alaphilippe
  19/>Saint-Jean-de-Maurienne - Col de l'Iseran89 kmBernalBernal
  20/>Albertville - Val Thorens59.5 kmNibaliBernal
  21/>Rambouillet - Parijs128 kmEwanBernal