• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Coleman overvleugelt concurrentie op 100m op Amerikaanse trials

  Christian Coleman liep dit jaar al 9"81 op de 100m.

  De Amerikaan Christian Coleman heeft makkelijk de 100m gewonnen op de Amerikaanse atletiekkampioenschappen in Iowa. De 23-jarige spurtbom is zo ook zeker van een ticket voor het WK in Doha. 

  In het Drake Stadium in Iowa finishte Coleman in een chrono van 9"99, voor Michael Rodgers en Christopher Belcher (beiden 10"12). Coleman liep dit jaar met 9"81 ook al de beste wereldjaarprestatie op de 100m. Hij lijkt twee maanden voor het WK de grote favoriet op het koningsnummer van de sprint.

   

  "Het hele seizoen was mijn doel de kwalificatie voor het WK. Die is nu binnen. Maar daarmee is mijn missie nog niet beëindigd. Nu ga ik voor een medaille in Doha. Deze zege is maar een stap op weg naar het grotere doel", verklaarde Coleman na zijn spurtzege.

   

  Regerend wereldkampioen op de 100m, Justin Gatlin, liep in de halve finales 10"16 en gaf verstek voor de finale want hij is als titelverdediger automatisch zeker van startrecht op het WK. De 37-jarige Gatlin treft er met zijn 23-jarige landgenoot Coleman een zeer taaie concurrent.