8 buitenlandse atleten raken gewond in nachtclub op WK zwemmen

  In een nachtclub vlakbij het atletendorp van het WK zwemmen in Gwangju is het balkon ingestort. Daarbij zijn twee Zuid-Koreanen om het leven gekomen. 16 mensen, waaronder 8 atleten die aan het WK deelnamen, raakten gewond. 

  De Zuid-Koreaanse autoriteiten vermoeden dat het balkon van de "Coyote Ugly" nachtclub, die vlakbij het atletendorp ligt, het begaf onder te veel gewicht. Dat bericht het nieuwsagentschap Yonhap.

   

  Twee Zuid-Koreanen zouden daarbij om het leven gekomen zijn. Minstens 16 mensen raakten volgens de laatste berichten gewond. Onder hen ook acht atleten die aan het WK zwemmen deelnemen.

   

  Bij de atleten zou het gaan om vier Amerikanen, twee Nieuw-Zeelanders, een Nederlander, een Italiaan en een Braziliaan. Behalve de Braziliaan, zou het allemaal om waterpolospelers gaan. In totaal zouden er zo een 370 mensen in de club aanwezig zijn geweest.

   

  "We waren aan het dansen en van het ene op het andere moment stortte alles in", vertelde Matt Small, de aanvoerder van het Australische waterpoloteam. "We vielen op de hoofden van de mensen onder ons. Sommige gewonden zagen er erg slecht uit."

   

  De Internationale Zwemfederatie (FINA) verklaart het incident "sterk te betreuren" en de situatie "zorgvuldig te monitoren". Indien nodig zullen maatregelen worden genomen om het welzijn te verzekeren en om bijstand te bieden, luidt het.