• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  IN BEELD: Organisatie grijpt in, renners moeten stoppen in de afdaling

  Chaos en consternatie in de Ronde van Frankrijk: de 19e etappe werd in de afdaling van de Col de l'Iseran stilgelegd door de organisatie. Die beslissing kwam er nadat het te gevaarlijk was geworden door helse weersomstandigheden. Bij de renners was er verwarring, maar het gezonde verstand kon niet anders dan zegevieren.

  Tijdens de beklimming van de Col de l'Iseran doken de eerste onheilspellende berichten op over de afdaling van het dak van de Tour. Op weg naar Tignes ging het van stortregen over hagelbuien tot modderstromen.

   

  Het werd steeds duidelijker dat het onverantwoord was om verder te koersen en de organisatie kon niet anders dan de koers stil te leggen. Lang niet iedereen was daar tevreden mee, maar de beelden over de gelegenheidswatervallen spreken voor zich. 

   

  De organisatie besliste om de passage op de Iseran als uitslag te noteren. Egan Bernal kwam er als eerste boven en staat op die manier in de gele trui. 

  Sneeuw, hagel en modderstroom:

  Koers wordt geneutraliseerd:

  Modderstroom maakt het onmogelijk om voort te fietsen:

  Ook onze ploeg maakte beelden van de aardverschuiving: