• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Brailsford (Ineos): "Moedige beslissing, rit schrappen zou oneerlijk zijn"

  Dave Brailsford

  Dave Brailsford: "De gezondheid van iedereen is het belangrijkste."

  Ineos is met Egan Bernal de winnaar geworden van de 2e rit door de Alpen, maar niet op de manier waarop ze het gehoopt hadden. Bij het Jumbo-Visma van Kruijswijk baalden ze, "want we zijn op reserve de col opgereden".

  Dave Brailsford is goed op weg om met zijn team voor de 7e keer in 8 jaar de Tour de France te winnen, deze keer met Egan Bernal. Maar hoe de koers zich ontvouwde, had ook hij niet verwacht.

   

  "Los van de koerssituatie, dit was een moedige beslissing van ASO. Ze hebben snel gehandeld om de wedstrijd stop te zetten. Goed gedaan. Het is absoluut de juiste beslissing als je zag wat er gebeurde. Dit overstijgt de koers. De gezondheid van alle betrokkenen is het belangrijkste."

   

  De organisatie besliste uiteindelijk om de tijden op de Iseran te laten tellen, een beslissing die in de kaart van Ineos, en dan vooral Bernal, speelde. "Dat zal ongetwijfeld voer voor discussie zijn. Ze hadden ook de etappe kunnen schrappen, maar dat zou oneerlijk geweest zijn."

   

  "Je moet ergens de tijd kunnen opmeten en dan is de top van de Iseran een logische plaats, ook al zijn sommigen daar meer door gediend dan anderen. Maar er was geen alternatief. Iedereen wist ook dat deze op de etappe gespeeld zou worden en niet op de slotklim. Daarom hebben we ook zo hard gewerkt. Durvers worden beloond door het lot."

  Maassen (Jumbo-Visma): "Een grote teleurstelling"

  • Servais Knaven (ploegleider Ineos): "Ik ben blij dat Egan het geel heeft, maar ik baal toch ook dat we het niet kunnen afronden. Hij had misschien nog meer tijd kunnen pakken. Zo krijgen we morgen nog een lastige dag, want de verschillen blijven klein."

   

  • Frans Maassen (ploegleider Jumbo-Visma): "Ik denk dat dit een wijze beslissing was. Dit doe je niet zomaar als organisatie. Wij baalden ook wel, want er was nog 39 kilometer koers. Vlak voor de top van de Iseran pakken we nog jasjes aan om ons klaar te maken voor de afdaling. We zijn op reserve de col opgereden. Dat is een grote teleurstelling."