• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Tigers en Dragons lopen blauwtje op weg naar olympisch kwalificatietoernooi

  De Tigers verloren hun 3 wedstrijden op het oefentoernooi.

  De Belgische volleybalvrouwen verlaten de Governer Cup, een vriendschappelijk vierlandentoernooi, zonder zege. Ze verloren ook hun derde en laatste duel tegen Duitsland. Ook de Red Dragons verloren een vriendschappelijke partij.

  Na nederlagen tegen Rusland en Polen hebben de Yellow Tigers ook hun derde match tegen Duitsland verloren. Het werd 3-1 (25-19, 21-25, 25-18 en 27-25). 

  België: Van de Vyver, Herbots, Van Gestel, Sobolska, Janssens en libero Guilliams. Kwamen in: Van Avermaet, Van Sas, Goliat, Stragier

  Red Dragons verliezen 1e oefenpot tegen Frankrijk

  De Belgische volleymannen (FIVB-12) hebben het voorbeeld van de vrouwen gevolgd en verloren ook. Ze gingen met 3-1 de boot in tegen gastland Frankrijk (FIVB-9). De setstanden waren 25-21, 22-25, 25-21 en 25-22. Ook in Montpellier was het bloedheet en dus werd er een pauze ingelast. Sam Deroo werd uit voorzorg aan de kant gehouden door lichte hinder aan de buikspieren.

   

  Zaterdag volgt een tweede oefenduel. De Dragons bereiden zich net als de Tigers voor op het olympisch kwalificatietoernooi. Voor de mannen vindt dat plaats in Rotterdam van 9 tot en met 11 augustus. België neemt het achtereenvolgens op tegen de Verenigde Staten (FIVB-2), Nederland (FIVB-15) en Zuid-Korea (FIVB-24). De winnaar plaatst zich rechtstreeks voor de Spelen van Tokio in 2020.   

  België: Van Den Dries, D'Hulst, Verhees, Van de Voorde, Rousseaux , Baetens, en libero's Stuer en Ribbens. Kwamen in: Tuerlinckx, Grobelny, Van De Velde, Verhanneman, Valkiers