Vermaelen duikt op in shirt Vissel Kobe, transfer lijkt kwestie van tijd

  Thomas Vermaelen staat op het punt om ploegmaat te worden van onder meer Andres Iniesta, David Villa en Lukas Podolski. De Rode Duivel is momenteel in Japan en alle signalen lijken erop te wijzen dat hij er een contract zal tekenen bij Vissel Kobe.

  Sinds eind juni is Thomas Vermaelen een vrije speler. Zijn contract bij Barcelona liep af. Enkele weken geleden leek de 74-voudig Rode Duivel dicht bij een overeenkomst met het Qatarese Al-Arabi te staan, maar die overgang viel uiteindelijk in het water.

   

  Via Instagram is een foto opgedoken waarin Vermaelen poseert in een shirt van Vissel Kobe. De foto is ondertussen verwijderd, maar lijkt er nog weinig twijfel over te laten. Vermaelen zet zijn carrière meer dan waarschijnlijk voort in Japan. Hij tekent er naar verluidt voor 2,5 jaar.

  Vissel Kobe staat na twintig speeldagen teleurstellend vijftiende in de Japanse eerste klasse, met 21 punten. Het telt drie punten meer dan de nummer zestien die op het einde van het seizoen een barragewedstrijd voor het behoud moet afwerken.

  Vermaelen is de derde landgenoot die in Japan gaat voetballen. Lorenzo Staelens (Oita Trinita) en Kevin Oris (Kyoto Sanga) gingen hem vooraf.