• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Steels: "Een duw... Het mag niet, maar laat ons daar geen heisa over maken"

  Tom Steels vandaag bij de start.

  De Tour leeft van verhalen en opstootjes en gisteren was het prijs. Julian Alaphilippe kreeg op de Galibier tijdens een crisismoment een zetje in de rug van een ploegverzorger. Ploegmanager Patrick Lefevere reageerde als door een wesp gestoken toen het filmpje gretig gedeeld werd op sociale media, ploegleider Tom Steels was vanochtend ook niet happig op vragen over het tafereel. 

  Onze reporter nam Tom Steels voor de start van de 19e etappe nog eens mee naar gisteren, naar de beklimming van de Galibier. Julian Alaphilippe werd in de steek gelaten door zijn concurrenten en kon tijdens het afzien rekenen op een zetje van een verzorger.

   

  Patrick Lefevere haalde gisteren al fors uit op Twitter, ploegleider Tom Steels reageerde vanochtend ook licht geërgerd. "Dat we goed wegkomen met een boete? Laat ons eerlijk zijn: een duw... Ik denk niet dat hij daar een halve milliseconde mee gepakt heeft. Maar dat is de Tour."

   

  "Het mag niet, maar we gaan er ook niet meer van maken dan het eigenlijk was. Dat zou heel spijtig zijn voor de prestaties die Julian levert. Laat ons er geen heisa over maken met de Tour die we al gedaan hebben. Dat kan ik niet doen", besloot een geprikkelde Steels.

  Beelden van het duwtje: