Hagi: "Ik hoop op wonder, want bij Gent was het defensief ook slecht"

  Viitorul-coach Gheorghe Hagi gelooft na de 6-3 nederlaag tegen AA Gent nog in de kwalificatie voor de derde voorronde van de Europa League. "Maar er zal een wonder voor nodig zijn."

  Het was een ware doelpuntenkermis in de Ghelamco Arena donderdagavond. Leuk voor de fans, maar tenenkrullend voor de trainers. 9 doelpunten verraadt defensieve onzekerheid. Aan beide kanten. Dat zag ook Gheorghe Hagi.

   

   "We hebben niet goed gespeeld, defensief was het zelfs heel slecht", zei Hagi na de match. "Bij hen was het verdedigend ook niet goed en daardoor is er toch nog hoop voor de terugmatch. We zullen drie of vier keer moeten scoren, maar in voetbal is alles mogelijk. We zullen zien wat er in Constanta gebeurt."

   

  "Sowieso zullen we thuis anders en beter moeten spelen. Offensief heb ik wel een paar aardige dingen gezien. We kunnen voetballen, maar we hebben als ploeg te veel fouten gemaakt. Ik denk niet dat mijn spelers verrast waren door de snelle start van Gent. Dat zou alleszins niet mogen. Een match duurt 90 minuten. Het maakt niet uit in welke minuut een doelpunt valt."

   

  Dat Viitorul onder meer draaischijf Ianis Hagi zag vertrekken tijdens de zomer naar Racing Genk, roept Gheorghe Hagi niet in als excuus. "Dat we enkele sterkhouders zagen vertrekken, mag evenmin een excuus zijn. We zijn nu eenmaal een club die jonge talenten opleidt. Dan moet je die laten doorgroeien ook."

   

  "Laten we positief blijven. Ik onhoud dat we met drie doelpunten naar huis gaan. In voetbal duurt alles maar één dag. Morgen is een nieuwe dag en werken we verder en voor volgende week hopen we op een wonder."

   Offensief heb ik wel een paar aardige dingen gezien. We kunnen voetballen, maar we hebben als ploeg te veel fouten gemaakt.