Croonen: "Genk is een ploeg die niet voor de titel móét gaan"

  Regerend landskampioen Racing Genk trapt vanavond het nieuwe seizoen op gang tegen KV Kortrijk. Voorzitter Peter Croonen is niet de man van grote uitspraken. 

  Na de titel in 2011 was het 8 seizoenen wachten voor Racing Genk op een nieuwe triomf in de Belgische eerste klasse. Een landstitel is geen evidentie in Limburg, beseft voorzitter Peter Croonen. 

   

  "Genk is een ploeg die niet voor de titel móét gaan. Dat is een voordeel, maar het nadeel dat daarmee samenhangt, is dat we pas het 6e budget van de Belgische competitie hebben. We moeten realisitisch zijn."

   

  "In principe is de titel niet voor ons. Onze eerste ambitie is vlot in Play-off I geraken, een Europees ticket halen, zo ver mogelijk in de beker geraken en het beter doen dan de vorige keer in de Champions League. Toen konden we geen match winnen."

  In principe is de titel niet voor ons. Onze eerste ambitie is vlot in Play-off I geraken, een Europees ticket halen, zo ver mogelijk in de beker geraken en het beter doen dan de vorige keer in de Champions League.

  "Mazzu verschilt niet erg van Clement"

  Er is een en ander veranderd bij Genk tijdens de zomermaanden. In de eerste plaats een trainerswissel. De eerste weken van Felice Mazzu hebben voorzitter Peter Croonen alvast overtuigd.

   

  "Mazzu ligt goed in de groep. Hij is een trainer die dicht bij zijn spelers staat. Een beetje zoals een strenge vader, die bij momenten voor focus zorgt. Maar hij zorgt ook wel eens voor een kwinkslag."

   

  "Er is niet zo een groot verschil met Philippe Clement op dat vlak. Clement stond ook dicht bij zijn spelers en was sterk in het individuele en collectieve werk. Daar hebben we ook bewust voor gekozen. Bij een jonge groep is het belangrijk dat de trainer tijd wil steken in het beter maken van het individu."

   

  "We geloven dat Mazzu veel aanvallende intenties heeft, maar natuurlijk vanuit een goede organisatie. We zijn in Genk altijd onder de indruk geweest van het blok dat hij bij Charleroi kon neerzetten, misschien wel het beste van de Belgische competitie."

   

  "Maar een trainer werkt natuurlijk met de spelers die in zijn groep zitten en wij hebben spelers die graag naar voor en dominant spelen. We zouden ons graag nog versterken in de spits. We zijn er mee bezig, maar hebben nog tijd."