Ondanks boksverbod overlijdt opnieuw profbokser

  De bokswereld is in drie dagen tijd een tweede keer opgeschrikt door een sterfgeval. De Argentijn Hugo Santillan is in het ziekenhuis van Buenos Aires overleden aan zijn verwondingen. 

  De 23-jarige Hugo Santillan werd zaterdag na zijn bokskamp bij de lichtgewichten tegen de Uruguayaan Eduardo Abreu met zware verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Buenos Aires. Daar werd de jonge Argentijn geopereerd, maar hij kwam niet meer bij bewustzijn en is overleden. 

   

  Uit voorzorg mocht Santillan eigenlijk niet meer boksen tot 30 juli. Na een kamp in Hamburg vorige maand had hij die maatregel opgelegd gekregen van de Duitse boksfederatie. Zo zou hij optimaal kunnen herstellen van de verwondingen die hij opgelopen had. Ondanks het verbod stapte Santillan toch in de ring, met de bekende afloop. 

   

  Dinsdag overleed een andere bokser, Maxim Dadashev, eveneens aan verwondingen die hij opgelopen had na een bokskamp afgelopen weekend.